Cookie dough z białej fasoli

with Brak komentarzy

foto by YANNY

Składniki:

  • 1 puszka białej fasoli
  • 30 g proteiny z ryżu (kup tutaj)
  • 50 ml mleka kokosowego (kup tutaj)
  • 25 ml syropu kokosowego (kup tutaj)
  • 50 g mąki z płatków owsianych (można zblendować płatki)
  • 70 g daktyli (kup tutaj) – (jeśli będą zbyt suche/twarde, można je chwilę namoczyć w gorącej wodzie)
  • 35 g kremu z migdałów (kup tutaj)
    plus
  • ok 50 g czekoladowych dropsów

Przygotowanie:
1. Zblenduj fasolkę, następnie dodaj daktyle, syrop i krem migdałowy – zblenduj ponownie.
2. Dodaj sypkie składniki i mleko i zblenduj ponownie, tak aby wszystkie składniki połączyły się na gładką masę.
3. Wysp do masy czekoladowe dropsy i wymieszaj używając łyżki lub szpatułki.
4. Do nakładania użyj miarki/łyżki do lodów.
Smacznego!

Powrót