Orzechowy koktajl z macą

Orzechowy koktajl z macą

with Brak komentarzy

SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:

60g mielonych orzechów włoskich
20g mielonych migdałów
500ml mleka migdałowego
1 kopiasta łyżeczka sproszkowanej macy
2 łyżki syropu klonowego
aromat migdałowy (opcjonalnie)

Orzechy włoskie i migdały wsyp do elektrycznego młynka lub robota kuchennego i rozdrobnij na proszek z małymi kawałkami całych orzechów. Wsyp go teraz do kielicha ręcznego blendera, dodaj do środka macę oraz syrop klonowy. Wlej mleko migdałowe i zacznij wszystko miksować do uzyskania lekko gęstego, orzechowego koktajlu. Jeżeli masz ochotę możesz dodać również odrobinkę aromatu migdałowego. Nie przesadź jednak z jego ilością, ponieważ potrafi przybić wszystko swoją intensywnością. Spróbuj i dopraw ewentualnie do smaku syropem klonowym. Przelej koktajl do kieliszków, posyp z wierzchu orzechami i podawaj!

go_back