Do smażenia, pieczenia, gotowania lub jako dodatek do dań, w naszym asortymencie znajdują są bio oleje i tłuszcze o szerokim wachlarzu zastosowań.


Organic Coconut Oil – nierafinowany –  organiczny olej kokosowy. Uznawany za najzdrowszy olej świata. Doskonały do smażenia, pieczenia i gotowania, do sałatek lub zamiast masła. Nadaje potrawom delikatnego posmaku kokosa. Może być także stosowany do nawilżania skóry i włosów. Opakowanie 250, 500 i 1000 ml.


Organic Coconut Mousse – organiczna pasta kokosowa. Powstała z połączenia miąższu oraz oleju kokosowego. Kremową formę uzyskano dzięki usunięciu wilgoci. Doskonały dodatek do deserów i dań orientalnych. Opakowanie 500 ml.


Organic Coconut Oil – rafinowany – bezzapachowy organiczny olej kokosowy. Uznawany za najzdrowszy olej świata. Doskonały do smażenia, pieczenia i gotowania, do sałatek lub zamiast masła. Opakowanie 1000 ml.


Ghee Butter – Ekologiczne masło z którego usunięto białka i inne substancje, tak by pozostawić czysty tłuszcz, który nie uwalnia żadnych szkodliwych substancji podczas smażenia. GHEE nadaje potrawom przyjemny maślany smak, jednocześnie ma bardzo istotną właściwość – nie podnosi cholesterolu. Jest bogatym źródłem witamin, kwasów tłuszczowych oraz cennych przeciwutleniaczy. Opakowanie 300 g.


Coco Ghee – to mix organicznego masła klarowanego oraz bio nierafinowanego oleju kokosowego. Masło ghee nadaje potrawom przyjemny maślany smak a olej kokosowy dodaje do tego nutę aromatu kokosa. COCO GHEE stanowi doskonałą kombinację do bezpiecznego i zdrowego smażenia. Opakowanie – 300 g.


Bio Argan Oil –
Egzotyczny olej arganowy bio, z pierwszego tłoczenia na zimno. Uzyskiwany jest z najwyższej jakości ziaren w południowo-zachodnim Maroku. Doskonały do wielu potraw na zimno, w tym sosów, dipów. Ma lekko dymny aromat, głęboki kolor i łagodny, orzechowy smak. Opakowanie 250 ml.


Bio Coco balsamico – Bio Coco Balsamico to w 100% naturalna alternatywa dla sosu sojowego (65% mniej sodu). Pozyskuje się go z bio nektaru kokosowego, dojrzewającego w beczkach, później mieszanego z solą morską. Jest produktem bio certyfikowanym, wegańskim, bezglutenowym, pozbawionym barwników i chemicznych dodatków.Opakowanie – 250 ml.


Bio ocet kokosowy –
Jest to ocet kokosowy uzyskiwany z naturalnej fermentacji wody kokosowej. Dzięki niskiemu (GI 35) indeksowi glikemicznemu jest idealnym produktem dla diabetyków. Idealnie sprawdza się jako dodatek do sosów, dipów, sałatek czy jako winegret. Opakowanie 250ml.


Bio kokosowy olej MCT  – kwasy tłuszczowe MCT są to średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe. Nasz olej Coconut MCT w 100% pochodzi z kokosa w odróżnieniu od oleju MCT pozyskiwanego z oleju palmowego. Suplementację olejem Coconut MCT poleca się szczególnie sportowcom i osobom o zwiększonej aktywności fizycznej. Opakowanie – 250 ml.


Bio syrop kokosowy –
Bio Syrop kokosowy to naturalny słodzik o niskim indeksie glikemicznym, który czyni go idealnym produktem dla diabetyków. Jego zastosowanie jest wszechstronne począwszy od naleśnikow, ciast, lodów po słodzenie herbaty czy kawy. Opakowanie 250 ml.


Bio ocet jabłkowy 10% – U
zyskiwany z naturalnej fermentacji wina jabłkowego. Ocet jabłkowy zdobył uznanie dzięki swoim właściwości zdrowotnym  i oczyszczającym. Jest także niezastąpiony w kuchni. Opakowanie 250 lub 500 ml.