Wegańskie lody miętowo-czekoladowe

Wegańskie lody miętowo-czekoladowe

with Brak komentarzy

SKŁADNIKI NA 2 PORCJE

– 3 na wpół zamrożone, dojrzałe banany
– 1/2 łyżki Super Spiruliny
– 1/4 szklanki mleka owsianego „The Bridge”
– 2 łyżki nasion kakaowca (Sack of snacks – Cacao Nibs)
– spora garść listków świeżej mięty pieprzowej

 

Banany obierz i pokrój na duże kawałki. Przełóż je do zamrażalnika przynajmniej na 4 godziny.
Po tym czasie wyjmij i jeżeli będą zbyt twarde odczekaj około 10min i przełóż do kielicha ręcznego
blendera lub do robota kuchennego. Dodaj do środka spirulinę, mleko owsiane, miętę i nasiona
kakaowca. Teraz włącz blender lub robot na wysokie obroty i zmiksuj wszystko do uzyskania
gęstych i lekko ciągnących się lodów. W razie potrzeby rozrzedź je odrobiną mleka. Przełóż
wszystko do pucharków lub kieliszków, posyp z wierzchu kruszonymi nasionami kakao i odrobiną
mięty.

 

Smacznego!

go_back