Spaghetti z czarnej soi z pomidorami i czosnkiem

Spaghetti z czarnej soi z pomidorami i czosnkiem

with Brak komentarzy

PRZEPIS NA 2 PORCJE:
– 1 opakowanie spaghetti z czarnej soi Black Soybean Pasta
– oliwa z oliwek
– 2 dojrzałe pomidory
– 2 ząbki czosnku
– garść świeżej bazylii
– sól morska
– mała garść pestek dyni
– odrobina soku z cytryny
dodatkowo:
– 2 łyżki nieaktywnych płatków drożdżowych (opcjonalnie)

W dużym garnku zagotuj osoloną wodę i wrzuć do niej makaron. Gotuj zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. W tym czasie pokrój pomidory w drobną kostkę, a bazylię z grubsza porwij. Pestki dyni delikatnie podpraż na suchej patelnii i przesyp do miseczki. Teraz już możesz składać wszystko w jedno danie. Makaron odlej i jeszcze gorący przełóż z powrotem do garnka. Polej dość sporą ilością oliwy, wciśnij odrobinę soku z cytryny, wciśnij czosnek, dodaj świeże pomidory, większość pestek dyni i bazylii. Wymieszaj wszystko i przełóż do misek. Posyp jeszcze z wierzchu pozostałymi pestkami dyni i lisktami bazylii. Według uznania możesz również posypać wszystko płatkami drożdżowymi, które mają przyjemny, lekko piwny i serowy smak. Przypominają trochę parmezan. Podawaj i nawijaj na widelec!

 

Smacznego!

go_back