Trufle z kremem z pestek dyni

with No Comments

z dodatkiem sproszkowanego jarmużu.

foto by YANNY

Składniki na ok 10 trufli:

  • 150 g suszonych daktyli (kup tutaj)
  • 40 g kremu z pestek dyni (kup tutaj)
  • 5 g proszku z jarmużu (kup tutaj)
  • 15-20 g syropu kokosowego (kup tutaj)
  • 4 g syropu waniliowego
  • 40 g mąki kokosowej (kup tutaj)
  • do obtoczenia kulek: trawa pszeniczna, cukier kokosowy oraz polewa czekoladowa z kakao, oleju kokosowego i syropu daktylowego

Przygotowanie:
Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw na ok 30min, aż zmiękną.
Następnie odlej wodę i zblenduj daktyle na gładką masę.
Połącz wszystkie składniki ugniatając dłonią.
Ostatni krok to rolowanie kulek. Każda ma średnio 25 g. Kulki czekoladowe należy włożyć do zamrażarki, następnie polać czekoladą i ponownie włożyć do zamrażarki (wszystko ok 30min).

Smacznego!

Powrót