Zamówienie złożone po 20.12.2024 będą wysyłane od dnia 7.01.2025.

Bio Orzechy Laskowe 100 g

Orzech laskowy, znany również jako leszczyna, to rodzaj orzecha pochodzącego z drzewa Corylus. Orzechy laskowe mają słodki smak i mogą być spożywane na surowo, prażone lub mielone na pastę.

Dostępność: 13 szt.
12.30
szt.
Wysyłka w ciągu: 48 godzin
Cena przesyłki:
15
  • Odbiór osobisty 0
  • Paczkomaty InPost 15
  • Kurier 15
  • Kurier (Pobranie) 20
Więcej o produkcie
Waga
0.1 kg
EAN:
5906660508465

Bio Orzechy Laskowe

Co zawierają bio orzechy laskowe, jakie są korzyści zdrowotne wynikające z ich spożywania? Orzech laskowy, znany również jako leszczyna, to rodzaj orzecha pochodzącego z drzewa Corylus. Jest uprawiany głównie w Turcji, Włoszech, Hiszpanii i Stanach Zjednoczonych. Orzechy laskowe mają słodki smak i mogą być spożywane na surowo, prażone lub mielone na pastę. Podobnie jak inne orzechy, orzechy laskowe są bogate w składniki odżywcze i mają wysoką zawartość białka, tłuszczów, witamin i minerałów. Oto siedem opartych na dowodach korzyści zdrowotnych orzechów laskowych. Orzechy laskowe zawierają przyzwoite ilości witaminy B6, kwasu foliowego, fosforu, potasu i cynku. Dodatkowo są bogatym źródłem tłuszczów jedno- i wielonienasyconych oraz zawierają sporą ilość kwasów tłuszczowych omega-6 i omega-9, takich jak kwas oleinowy. Kraj pochodzenia: Włochy

Sposób przygotowania

Bio orzechy laskowe to doskonała przekąska o każdej porze dnia. Zmielone grubo lub na mąkę mogą wchodzić w skład ciast, past i deserów. Doskonale smakują jako dodatek do pieczenia chleba lub do porannej owsianki.

Skład i informacja alergiczna

Składniki:
  • 100% bio łuskane orzechy laskowe
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze w 100 g:
  • wartość energetyczna 2821 kJ / 647 kcal
  • tłuszcz 62 g w tym nasycone 4,5 g
  • węglowodany 11 g w tym cukry 4,6 g
  • białko 14 g
  • sól 0 g
Masa netto: 100 g

Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: