Bio Migdały Naturalne
Ekologiczne migdały to doskonała przekąska w szkole lub w pracy, a także dodatek do wypieków, deserów, muesli, owsianki oraz likierów i nalewek owocowych.
Co zawierają bio migdały i jakie są korzyści zdrowotne wynikające z ich spożywania?
Migdały należą do najlepszych dietetycznych źródeł witaminy E.
Witamina E jest niezbędnym składnikiem odżywczym, który działa jako przeciwutleniacz wewnątrz organizmu. Wśród swoich różnych funkcji witamina E odgrywa rolę w zmniejszaniu stanu zapalnego.
Migdały są bogate w niezbędny minerał magnezu. Magnez jest czwartym najbardziej rozpowszechnionym minerałem w ludzkim organizmie i odgrywa rolę w większości funkcji biologicznych.
Na przykład magnez jest ważnym kofaktorem dla setek układów enzymatycznych w organizmie.
W rezultacie minerał przyczynia się do regulacji ciśnienia krwi, kontroli poziomu glukozy we krwi, funkcji mięśni i wielu innych układów.
Kraj pochodzenia: Włochy
Skład i informacja alergiczna
Składniki:
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze w 100 g:
- wartość energetyczna
2562 kJ / 612 kcal
- tłuszcz 54 g
w tym nasycone 4,1 g
- węglowodany 5,4 g
w tym cukry 3,9 g
- białko 19 g
- sól 0 g
Masa netto: 250 g
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.