Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Bio Herbata Rooibos Masala Chai Liście 100 g
Rooibos to nazwa napoju z liści czerwonokrzewu aspalathuslinearis rosnącego w południowej Afryce, w górach Rooiberge. Rooibos to świetna alternatywa dla tradycyjnej herbaty, charakteryzuje się szczególną delikatnością smaku oraz oryginalnym zapachem.
- Odbiór osobisty 0
- Paczkomaty InPost 15
- Kurier 15
- Kurier (Pobranie) 20
Bio Herbata Rooibos Masala Chai Liście 100 g
Rooibos to nazwa napoju z liści czerwonokrzewu aspalathuslinearis rosnącego w południowej Afryce, w górach Rooiberge. Rooibos to świetna alternatywa dla tradycyjnej herbaty, charakteryzuje się szczególną delikatnością smaku oraz oryginalnym zapachem.
Jakie są korzyści ze spożycia herbaty rooibos?
Przeciwutleniacze
Herbata Rooibos zawiera flawonoidy, które działają jako przeciwutleniacze: aspalatyna i notofagina. Te dwa związki są bardzo skuteczne w wymiataniu wolnych rodników w ludzkim organizmie. Według niektórych badań aktywność przeciwutleniająca rooibos jest prawie dorównująca działaniu zielonej herbaty. W tym zakresie pojawiły się ostatnio dowody na to, że aktywność przeciwutleniająca herbaty rooibos ma ochronny wpływ na rozrywanie nici DNA.
Korzyści sercowo-naczyniowe
Rooibos jest również dobry dla zdrowia serca. Ma właściwości kardioochronne poprzez hamowanie apoptozy. Stwierdzono ponadto, że rooibos znacząco poprawia profil lipidowy, a także stan redoks, oba istotne dla chorób serca u dorosłych z ryzykiem rozwoju chorób układu krążenia. Wreszcie stwierdzono, że herbata rooibos wywiera wpływ na układ sercowo-naczyniowy poprzez hamowanie aktywności ACE.
Pomaga przy cukrzycy
Herbata Rooibos może być korzystna dla osób z cukrzycą. Aspalatyna - jeden z głównych związków występujących w rooibos - jest odpowiedzialna za hamowanie wzrostu poziomu glukozy we krwi na czczo. Poprawia także tolerancję glukozy poprzez stymulację wychwytu glukozy w tkankach mięśniowych oraz wydzielanie insuliny z trzustki.
Jak przygotować
1-2 łyżeczki produktu zalać wrzątkiem i parzyć od 3 do 5 minut
Jak przechowywać
Przechowywać w suchym miejscu i szczelnie zamykać woreczek po każdym użyciu.
Skład i informacja alergiczna
Składniki:
- Bio rooibos 74%,
- bio cynamon 13%,
- bio imbir 10%,
- biokardamon 1%,
- bio goździki 1%,
- bio pieprz 1%.
Informacja alergiczna:
- Produkt może zawierać gluten oraz orzechy.
Masa netto: 100 g
Kraj pochodzenia: RPA
-
Najpopularniejsze produkty
-
Ostatnio oglądane produkty