Bio Triphala 100 g

Triphala była stosowana w tradycyjnej medycynie ajurwedyjskiej od czasów starożytnych jako wielofunkcyjne leczenie objawów, od dolegliwości żołądka po próchnicę zębów. Uważa się również, że promuje długowieczność i ogólny stan zdrowia. Preparaty ziołowe są powszechnie stosowane w medycynie ajurwedyjskiej, tradycyjnym systemie, który kładzie nacisk na profilaktykę chorób i promocję zdrowia.

Dostępność: 66 szt.
20,50 zł
szt.
Wysyłka w ciągu: 48 godzin
Cena przesyłki:
15,00 zł
  • Odbiór osobisty 0,00 zł
  • Paczkomaty InPost 15,00 zł
  • Kurier 15,00 zł
  • Kurier (Pobranie) 20,00 zł
Więcej o produkcie
Waga
0.1 kg
EAN:
5906660508113

Bio Triphala

Triphala – tradycyjna mieszanka ziół ajurwedyjskich

Triphala była stosowana w tradycyjnej medycynie ajurwedyjskiej od czasów starożytnych jako wielofunkcyjny środek na różne dolegliwości – od problemów żołądkowych po próchnicę zębów. Uważa się, że wspomaga długowieczność oraz ogólną kondycję organizmu.

To preparat wieloziołowy, zawierający trzy synergicznie działające składniki. W Ajurwedzie wierzy się, że połączenie kilku ziół zwiększa skuteczność terapeutyczną bardziej niż stosowanie pojedynczego składnika.

Skład Triphali

Triphala to mieszanka suszonych owoców trzech roślin pochodzących z Indii:

Bio Amla (Emblica officinalis)

Znana jako agrest indyjski, odgrywa ważną rolę w Ajurwedzie i jest jednym z najstarszych jadalnych owoców znanych w Indiach.

  • Owoc o kwaśnym, ostrym smaku i włóknistej konsystencji

  • Często marynowany, gotowany lub moczony w syropie cukrowym

  • Stosowany w leczeniu zaparć oraz jako środek profilaktyczny przeciwko nowotworom

  • Bogaty w witaminę C, aminokwasy i minerały

  • Zawiera silne związki roślinne: fenole, garbniki, kwas filembelowy, rutynę, kurkuminoidy, emblicol

Bio Bibhitaki (Terminalia bellirica)

Drzewo pochodzące z Azji Południowo-Wschodniej, znane w Ajurwedzie jako Bibhitaki.

  • Owoce wykorzystywane w leczeniu infekcji bakteryjnych i wirusowych

  • Zawiera: garbniki, kwas elagowy, kwas galusowy, lignany, flawony

  • Wspomaga leczenie cukrzycy i zaburzeń metabolicznych

  • Pomaga regulować poziom cukru we krwi, poprawia wrażliwość na insulinę oraz wspiera utrzymanie prawidłowej masy ciała

Bio Haritaki (Terminalia chebula)

Znane jako Haritaki, owoc drzewa Terminalia chebula, nazywane jest w Ajurwedzie „królem leków”.

  • Rośnie w Indiach, Chinach, Tajlandii i na Bliskim Wschodzie

  • Stosowany od wieków w leczeniu chorób serca, astmy, wrzodów oraz dolegliwości układu pokarmowego

  • Szczególnie ceniony za działanie wspomagające trawienie i łagodzenie zaparć

  • Jeden z głównych składników Triphali, odpowiedzialny za jej wszechstronne działanie

Skład i informacja alergiczna

Składniki:

  • Bio Amla
  • Bio Bibhitaki
  • Bio Haritaki

Informacje Alergiczne:

  • Produkt może zawierać soję, orzechy oraz gluten

Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze w 100 g:

  • wartość energetyczna 1218 kJ / 291 kcal
  • tłuszcz 0,3 g w tym nasycone 0,1 g
  • węglowodany 52 g w tym cukry 11,5 g
  • błonnik 35 g
  • białko 2,3 g
  • sól 0,1 g

Masa netto: 100 g

Kraj pochodzenia: Indie

Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie:

Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.