



Bio Triphala 100 g
Triphala była stosowana w tradycyjnej medycynie ajurwedyjskiej od czasów starożytnych jako wielofunkcyjne leczenie objawów, od dolegliwości żołądka po próchnicę zębów. Uważa się również, że promuje długowieczność i ogólny stan zdrowia. Preparaty ziołowe są powszechnie stosowane w medycynie ajurwedyjskiej, tradycyjnym systemie, który kładzie nacisk na profilaktykę chorób i promocję zdrowia.
- Odbiór osobisty 0,00 zł
- Paczkomaty InPost 15,00 zł
- Kurier 15,00 zł
- Kurier (Pobranie) 20,00 zł
Bio Triphala
Triphala – tradycyjna mieszanka ziół ajurwedyjskich
Triphala była stosowana w tradycyjnej medycynie ajurwedyjskiej od czasów starożytnych jako wielofunkcyjny środek na różne dolegliwości – od problemów żołądkowych po próchnicę zębów. Uważa się, że wspomaga długowieczność oraz ogólną kondycję organizmu.
To preparat wieloziołowy, zawierający trzy synergicznie działające składniki. W Ajurwedzie wierzy się, że połączenie kilku ziół zwiększa skuteczność terapeutyczną bardziej niż stosowanie pojedynczego składnika.
Skład Triphali
Triphala to mieszanka suszonych owoców trzech roślin pochodzących z Indii:
Bio Amla (Emblica officinalis)
Znana jako agrest indyjski, odgrywa ważną rolę w Ajurwedzie i jest jednym z najstarszych jadalnych owoców znanych w Indiach.
-
Owoc o kwaśnym, ostrym smaku i włóknistej konsystencji
-
Często marynowany, gotowany lub moczony w syropie cukrowym
-
Stosowany w leczeniu zaparć oraz jako środek profilaktyczny przeciwko nowotworom
-
Bogaty w witaminę C, aminokwasy i minerały
-
Zawiera silne związki roślinne: fenole, garbniki, kwas filembelowy, rutynę, kurkuminoidy, emblicol
Bio Bibhitaki (Terminalia bellirica)
Drzewo pochodzące z Azji Południowo-Wschodniej, znane w Ajurwedzie jako Bibhitaki.
-
Owoce wykorzystywane w leczeniu infekcji bakteryjnych i wirusowych
-
Zawiera: garbniki, kwas elagowy, kwas galusowy, lignany, flawony
-
Wspomaga leczenie cukrzycy i zaburzeń metabolicznych
-
Pomaga regulować poziom cukru we krwi, poprawia wrażliwość na insulinę oraz wspiera utrzymanie prawidłowej masy ciała
Bio Haritaki (Terminalia chebula)
Znane jako Haritaki, owoc drzewa Terminalia chebula, nazywane jest w Ajurwedzie „królem leków”.
-
Rośnie w Indiach, Chinach, Tajlandii i na Bliskim Wschodzie
-
Stosowany od wieków w leczeniu chorób serca, astmy, wrzodów oraz dolegliwości układu pokarmowego
-
Szczególnie ceniony za działanie wspomagające trawienie i łagodzenie zaparć
-
Jeden z głównych składników Triphali, odpowiedzialny za jej wszechstronne działanie
Skład i informacja alergiczna
Składniki:
- Bio Amla
- Bio Bibhitaki
- Bio Haritaki
Informacje Alergiczne:
- Produkt może zawierać soję, orzechy oraz gluten
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze w 100 g:
- wartość energetyczna 1218 kJ / 291 kcal
- tłuszcz 0,3 g w tym nasycone 0,1 g
- węglowodany 52 g w tym cukry 11,5 g
- błonnik 35 g
- białko 2,3 g
- sól 0,1 g
Masa netto: 100 g
Kraj pochodzenia: Indie
-
Najpopularniejsze produkty
-
Ostatnio oglądane produkty