Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Bio Białko Serwatkowe Whey protein 500 g
Produkt jest bogatym źródłem białka - podstawowego budulca mięśni. Pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Zawiera cenne dla zdrowia aminokwasy. To idealny sposób na przekąskę w ciągu dnia lub po wysiłku, bez zbędnych węglowodanów, cukru i nadmiernej ilości tłuszczu. Polecany dla osób intensywnie trenujących, aktywnych, chcących mieć szczupłą i atletyczną sylwetkę. Do organicznego białka serwatkowego, które jest źródłem minerałów i witamin, dodaliśmy ekologiczne, surowe kakao.
- Odbiór osobisty 0
- Paczkomaty InPost 15
- Kurier 15
- Kurier (Pobranie) 20
Bio Białko Serwatkowe Whey protein
Produkt jest bogatym źródłem białka - podstawowego budulca mięśni. Pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Zawiera cenne dla zdrowia aminokwasy. To idealny sposób na przekąskę w ciągu dnia lub po wysiłku, bez zbędnych węglowodanów, cukru i nadmiernej ilości tłuszczu. Polecany dla osób intensywnie trenujących, aktywnych, chcących mieć szczupłą i atletyczną sylwetkę. Mleko pozyskiwane do produkcji serwatki pochodzi od krów wypasanych wolno na ekologicznych łąkach.
Co to jest białko serwatkowe?
Białko serwatkowe to jedna z dwóch kategorii białek występujących w produktach mlecznych (obok kazeiny) i jest produktem ubocznym przy produkcji serów i jogurtów. Po przetworzeniu białko serwatkowe jest zwykle sprzedawane w postaci proszku lub mieszane ze sproszkowanymi koktajlami i napojami, które zawierają również inne składniki odżywcze. Stosowany jest jako uzupełnienie niedożywienia i niedoborów białka lub najczęściej w celu zwiększenia wydolności sportowej. Przed wchłonięciem przez organizm duże frakcje białka są rozkładane przez enzymy trawienne organizmu na aminokwasy. Aminokwasy są następnie łączone w różne kombinacje, aby stworzyć nowe białka, których organizm użyje do budowy mięśni, enzymów, hormonów i innych substancji potrzebnych do budowy i funkcjonowania. Białko serwatkowe dostarcza wszystkich niezbędnych aminokwasów i jest szczególnie bogate w leucynę i cysteinę. Uważa się, że źródła białka leucyny są najsilniejszym wyznacznikiem syntezy i wzrostu białek mięśniowych i dlatego jest preferowanym wyborem dla większości bywalców siłowni.
Na czym polega różnica między izolatem a koncentratem?
Ponieważ denaturacja może wpływać na aktywność biologiczną pewnych peptydów, bio koncentrat serwatki jest zdrowszy od izolatu. Jednak w zależności od zastosowanego procesu produkcyjnego, izolat mimo wszystko może jeszcze zawierać znaczne ilości aktywncyh peptydów. Izolat białka serwatkowego jest dużo lepiej przyswajalny od koncentratu, ale ma w sobie mniej substancji odżywczych.
Izolat vs koncentrat białka - czym kierować się przy wyborze?
Przy wyborze produktu białkowego ważne jest, aby rozważyć swoje cele, budżet i stan zdrowia. Pamiętajmy, że koncentraty serwatkowe zawierają znaczną ilości laktozy i każdy z nietolerancją tej substancji powinien ich unikać. Izolaty są bardziej przetworzone, droższe i mogły stracić wiele związków prozdrowotnych, które w nienaruszonym stanie znajdziemy w bio koncentratach. Z drugiej jednak strony izolaty zawierają większą ilości białka. Jeśli nie tolerują Państwo laktozy i potrzebują szybko wchłaniającej się odżywki, wybierz izolat białka. Jest on łatwo trawiony przez organizm i nie powoduje skutków ubocznych. Natomiast najlepszym wyborem dla osób początkujących i tych, które szukają produktu w niskiej cenie, będzie bio koncentrat. Kraj pochodzenia: Polska
Sposób przygotowania
Jak przygotuję moje białko do spożycia?
Zalecamy zmieszanie dwóch łyżek stołowych z ulubionym mlekiem, jogurtem lub sokiem (250 ml). Spożywać 1-3 razy dziennie.
Skład i informacja alergiczna
Składniki:
- 100% ekologicznego koncentratu proteiny z bio mleka
Informacje Alergiczne:
- Produkt może zawierać soję, pszenicę oraz gluten
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze w 100 g:
- wartość energetyczna 1535 kJ / 367 kcal
- tłuszcz 5 g w tym nasycone 3,2 g
- węglowodany 3,5 g w tym cukry 3,5 g
- białko 77 g
- sól 0,5 g
Aminokwasy w 100 g:
- kwas asparaginowy 7,9 g
- seryna 4 g
- treonina 5,3 g
- kwas glutaminowy 12,2 g
- prolina 4,5 g
- glicyna 1,4 g
- alanina 3,7 g
- walina 4,4 g
- metionina 1,7 g
- izoleucyna 4,7 g
- leucyna 7,7 g
- tyrozyna 2,3 g
- fenyloalanina 2,5 g
- histydyna 1,5 g
- lizyna 7 g
- arginina 1,9 g
- cystyna 2 g
- tryptofan 1,6 g
Masa netto: 500 g
-
Najpopularniejsze produkty
-
Ostatnio oglądane produkty