Choco-Budyń z nasionami chia i posypką z orzechów

SKŁADNIKI NA 2 DUŻE PORCJE:

budyń:
– 5x łyżek nasion 
Super Chia Seeds
– 150ml wody
– 2x łyżki surowego 
Super Cacao
– 50g syropu klonowego
– 50g delikatnego miodu
– 100g gorzkiej czekolady z surowego kakao
– 150g oleju kokosowego
 Organic Coconut Oil
– szczypta soli

orzechowa posypka:
– 50g orzechów włoskich
– 50g migdałów
– 50g orzechów laskowych

Nasiona chia przesyp do miski i zalej wodą. Odstaw na bok i pozwól im puścić z siebie gęstą zawiesinę. W tym czasie w misce ustawionej nad gotującą się wodą rozpuść pokruszoną czekoladę, szczyptę soli i olej kokosowy. Do robota kuchennego wsyp migdały i orzechy i zmiksuj je na dość gruby proszek. Przesyp je do miski a do robota kuchennego wlej teraz namoczone chia, dodaj kakao, syrop klonowy i miód i wszystko zacznij miksować. Rób to mniej więcej przez minutę a po tym czasie dolej do środka rozpuszczoną czekoladę. Ponownie wszystko zmiksuj, przelej do misek i posyp z wierzchu mielonymi orzechami. Możesz dodać jeszcze parę łyżek bezpośrednio do budyniu i lekko wymieszać – tak, żeby trafiać na ich lekko chrupiące kawałki nie tylko wybierając je z góry, ale i ze środka!

Smacznego!

Product added to wishlist
Product added to compare.

Polityka prywatności i informacje Cookies

Przeczytaj informacje