Diet-Food Bio Orzechy Laskowe - Przekąska 100g
Bio orzechy laskowe to doskonała przekąska o każdej porze dnia. Zmielone grubo lub na mąkę mogą wchodzić w skład ciast, past i deserów. Doskonale smakują jako dodatek do pieczenia chleba lub do porannej owsianki.
Co zawierają bio orzechy laskowe jakie są korzyści zdrowotne wynikające z ich spożywania?
Orzech laskowy, znany również jako leszczyna, to rodzaj orzecha pochodzącego z drzewa Corylus . Jest uprawiany głównie w Turcji, Włoszech, Hiszpanii i Stanach Zjednoczonych.
Orzechy laskowe mają słodki smak i mogą być spożywane na surowo, prażone lub mielone na pastę.
Podobnie jak inne orzechy, orzechy laskowe są bogate w składniki odżywcze i mają wysoką zawartość białka, tłuszczów, witamin i minerałów. Oto siedem opartych na dowodach korzyści zdrowotnych orzechów laskowych.
Orzechy laskowe zawierają przyzwoite ilości witaminy B6, kwasu foliowego, fosforu, potasu i cynku. Dodatkowo są bogatym źródłem tłuszczów jedno- i wielonienasyconych oraz zawierają sporą ilość kwasów tłuszczowych omega-6 i omega-9, takich jak kwas oleinowy.


Wartości odżywcze w 100 g:
wartość energetyczna
2821 kJ / 647 kcaltłuszcz 62 g
w tym nasycone 4,5 gwęglowodany 11 g
w tym cukry 4,6 gbiałko 14 g
sól 0 g
Masa netto: 100 g
Kraj pochodzenia Włochy
Składniki:
- 100% bio łuskane orzechy laskowe
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.
