Diet-Food Makaron BIO SHIRATAKI KONJAC - RYŻ 300 g
Głównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan konnyak - rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyak Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
W czym różni się makaron Bio Shirataki Konjac od tradycyjnych makaronów jajecznych?
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez pszenicy i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy. Atutem tego makaronu to pochodzenie składników, tylko i wyłącznie z certyfikowanych i kontrolowanych plantacji i dostawców.
W jaki sposób mogę spożywać makaron Bio Shirataki Konjac?
Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie, szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.
Czy osoby na diecie wegańskiej mogą spożywać ten makaron?
Naturalnie, linia tych wyśmienitych produktów została stworzona typowo dla ludzi stosujących diety wegańskie i wegetariańskie jednocześnie nie zapominając o świetnym zastosowaniu tego makaronu dla ludzi którzy borykają się z problemami nie przyswajania glutenu. Polecamy również jego spożycie przy stosowanej diecie ketogenicznej.


Wartości odżywcze w 100 g:
wartość energetyczna
30 kJ / 7 kcal
tłuszcz < 0,1 g
w tym nasycone <0,1 g
węglowodany <0,2 g
w tym cukry < 0,1 g
błonnik 2,6 g
białko <0,1 g
sól < 0,1 g
Masa netto: 300g
(masa netto po odcieku)
Kraj pochodzenia Chiny
Składniki:
Woda oczyszczona (96,6%)
Organiczna mąka z rośliny Konjac (3,4%)
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. Nie zamrażać.
