Diet-Food Makaron SHIRATAKI KONJAC - FETTUCCINE 200 g
Makaron Konjac - fettuccine 200g
Głównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan konnyak - rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
W czym różni się makaron Shirataki Konjac od tradycyjnych makaronów jajecznych ?
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez pszenicy i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.
W jaki sposób mogę spożywać makaron Shirataki Konjac ?
Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie, szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.
Czy osoby na diecie wegańskiej mogą spożywać ten makaron ?
Naturalnie, linia tych wyśmienitych produktów została stworzona typowo dla ludzi stosujących diety wegańskie i wegetariańskie jednocześnie nie zapominając o świetnym zastosowaniu tego makaronu dla ludzi którzy borykają się z problemami nie przyswajania glutenu. Polecamy również jego spożycie przy stosowanej diecie ketogenicznej.


Wartości odżywcze w 100 g:
wartość energetyczna
33kJ / 8 kcaltłuszcz < 0,1 g
w tym nasycone 0 gwęglowodany 1,1 g
w tym cukry < 0,2 gbłonnik 1,8 g
białko 0,3 g
sól < 0,03 g
Masa netto: 200g (masa netto po odcieku)
Kraj pochodzenia Chiny
Składniki:
- woda,
- mąka z rośliny Konjac
- wodorotlenek wapnia
Przechowywać w szczelnie zamkniętym
opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.
