Bio Mąka Migdałowa 250 g
Organiczna mąka migdałowa to wysuszone i sproszkowane migdały blanszowane. Posiada przyjemny, lekko słodki smak. Wysoka zawartość białka (22 g / 100 g) sprawia, że jest silnie sycąca.
Co to jest SUPER FOOD?
Jest to żywności o niezwykłych właściwościach prozdrowotnych niosących zbawienny efekt dla organizmu podczas ich spożywania. W swoim składzie posiadają mnóstwo witamin i minerałów oraz substancji odtruwających nasz organizm.
W jaki sposób mogę spożywać SUPER FOOD od Diet-Food?
Mąka migdałowa doskonale sprawdza się jako:
- zagęszczacz do zup i sosów, jogurtów, lodów,
- koktajli mlecznych lub owocowych,
- panierka lub posypka do potraw i deserów,
- dodatek do musli
- może być spożywana przez diabetyków, wegetarian i wegan
- składnik do wypieku ciast, ciasteczek czy pieczywa
Co oznacza zielony listek na opakowaniu ?
Logo zielonego listka oznacza że produkt jest ekologiczny. Składniki które są w jego składzie pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych bez dodatku pestycydów i nie są modyfikowane genetycznie.


Wartości odżywcze w 100 g:
- wartość energetyczna
2544 kJ / 619 kcal - tłuszcz 54 g
w tym nasycone 3,9 g - węglowodany 5,4 g
w tym cukry 4,8 g - białko 22 g
- sól 0 g
Masa netto: 250 g
Kraj pochodzenia Włochy
Składniki:
- 100% bio mąka migdałowa.
Alergeny: produkt może zawierać soję, pszenicę oraz gluten
