Diet-Food BIO TRIPHALA - Proszek 100 g
Diet-Food BIO TRIPHALA - Proszek 100 g
Diet-Food BIO TRIPHALA - Proszek 100 g

Diet-Food BIO TRIPHALA - Proszek 100 g

5906660508113
Dostępny
20,90 zł
Brutto

 

Diet-Food BIO TRIPHALA - PROSZEK 100 g

Triphala była stosowana w tradycyjnej medycynie ajurwedyjskiej od czasów starożytnych jako wielofunkcyjne leczenie objawów, od dolegliwości żołądka po próchnicę zębów. Uważa się również, że promuje długowieczność i ogólny stan zdrowia. Uważa się, że jest lekiem wieloziołowym, co oznacza, że ​​zawiera kilka różnych ziół leczniczych. Preparaty ziołowe są powszechnie stosowane w medycynie ajurwedyjskiej, tradycyjnym systemie, który kładzie nacisk na profilaktykę chorób i promocję zdrowia. Uważa się, że połączenie synergicznych ziół zapewnia dodatkową skuteczność terapeutyczną i jest silniejszym leczeniem niż jakikolwiek pojedynczy składnik stosowany samodzielnie.

Triphala to mieszanka suszonych owoców trzech następujących roślin pochodzących z Indii:

Amla, bardziej znana jako agrest indyjski, odgrywa ważną rolę w medycynie ajurwedyjskiej. To jeden z najstarszych jadalnych owoców znanych w Indiach. Agrest indyjski to jadalny owoc małego lub średniego drzewa rosnącego w całych Indiach. Jagody mają kwaśny, ostry smak i włóknistą konsystencję. Z tego powodu jagody są często marynowane, moczone w syropie cukrowym lub gotowane w naczyniach w celu zwiększenia ich smakowitości. Agrest indyjski i jego ekstrakt są stosowane w medycynie ajurwedyjskiej w leczeniu objawów, takich jak zaparcia, a także w profilaktyce raka.

Agrest indyjski jest bardzo pożywny i bogaty w witaminę C, aminokwasy i minerały. Zawierają również silne związki roślinne, takie jak fenole, garbniki, kwas filembelowy, rutyna, kurkuminoidy i emblicol.

Bio Bibhitaki (Terminalia bellirica)

Terminalia bellirica to duże drzewo, które powszechnie rośnie w Azji Południowo-Wschodniej. W medycynie ajurwedyjskiej znane jako „Bibhitaki”, gdzie owoce tego drzewa są stosowane w leczeniu powszechnych dolegliwości, takich jak infekcje bakteryjne i wirusowe. Bibhitaki zawiera garbniki, kwas elagowy, kwas galusowy, lignany i flawony, a także wiele innych silnych związków roślinnych, które są uważane za odpowiedzialne za jego właściwości lecznicze. Ten silny środek ziołowy ma wiele zastosowań i może pomóc w leczeniu wielu problemów zdrowotnych. Bibhitaki jest również powszechnie stosowany w medycynie ajurwedyjskiej w leczeniu cukrzycy i zaburzeń regulacji poziomu cukru we krwi.

Dzieje się tak, ponieważ Bibhitaki jest bogaty w kwas galusowy i kwas elagowy, dwa fitochemikalia, które mają korzystny wpływ na poziom cukru we krwi, wrażliwość na insulinę i masę ciała.

Terminalia chebula to drzewo lecznicze, które rośnie na całym Bliskim Wschodzie, w Indiach, Chinach i Tajlandii. Roślina ta znana jest w Ajurwedzie jako „Haritaki”, gdzie mały, zielony owoc drzewa Terminalia chebula jest używany jako lek. Jest to jeden z głównych składników Triphala. Haritaki jest bardzo ceniony w Ajurwedzie i często nazywany jest „królem leków”. Był stosowany od czasów starożytnych jako lekarstwo na wiele chorób, w tym choroby serca, astmę, wrzody i dolegliwości żołądkowe. Ponadto Haritaki jest powszechnie stosowany w medycynie ajurwedyjskiej w leczeniu problemów trawiennych, takich jak zaparcia.

Wartości odżywcze w 100 g:

  • wartość energetyczna
    1218 kJ / 291 kcal

  •  tłuszcz 0,3 g
    w tym nasycone 0,1 g

  • węglowodany 52 g
    w tym cukry 11,5 g

  • błonnik 35 g

  • białko 2,3 g

  •  sól 0,1 g

Masa netto: 100 g

Kraj pochodzenia Indie

Składniki:

  • Bio Amla
  • Bio Bibhitaki 
  • Bio Haritaki 

Informacje Alergiczne:

Produkt może zawierać soję, orzechy oraz gluten.

Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.

56 Przedmioty
Nowy produkt
Brak opini

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Product added to compare.

Polityka prywatności i informacje Cookies

Przeczytaj informacje