• Zdrowa żywność

Makarony gryczane to nowa seria ekologicznych, bezglutenowych makaronów, które są idealne dla wegetarian, wegan. Włącz je do swojej diety i poczuj różnicę! Noodle zapewniają szybką i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych pszennych makaronów, są pyszne podawane w azjatyckiej zupie warzywnej lub smażone z warzywami.
Głównym składnikiem makaronu konjac (shirataki) Udon jest Glukomannan konnyak - rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
Nasz bezglutenowy bio makaron sojowy to tylko dwa składniki woda i mąka z organicznej soi, bez dodatku cukru, oleju palmowego i jaj. Jego wyjątkowy smak podkreśli każdą potrawę kuchni azjatyckiej oraz włoskiej.
Głównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan konnyak - rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
Tradycyjne kremy chałwowe to mieszanka przeróżnych składników, zarówno tych pożądanych jak miazga sezamowa, jak i negatywnych tj. duże ilości białego cukru lub co gorsza olej palmowy bądź konserwanty w postaci polepszaczy smaku lub środków konserwujących. Nasze kremy posiadają tylko certyfikowane bio składniki, starannie wyselekcjonowane z kontrolowanych upraw. Kremy od Diet-Food to maksymalnie trzy składniki.
20.50 -15% 17.43
Idealny dodatek do potraw kuchni azjatyckiej w szczególności wietnamskiej, tajskiej czy indonezyjskiej. Również może służyć jako zamiennik śmietan czy mleka krowiego do „zaklepywania - zabielania" dań kuchni Polskiej. Stosować można również jako znakomity dodatek do sosów i zup oraz deserów. Chociaż mleko kokosowe w puszkach jest dostępne jako produkt o obniżonej zawartości tłuszczu i zawiera około połowy tłuszczu w zwykłym produkcie (kokos), jego skład w produkcie może mieć pływ na gęstość samego produktu jak i potraw gdzie było wykorzystywane. W przeciwieństwie do mleka krowiego mleko kokosowe nie zawiera laktozy, więc może być stosowane jako substytut mleka dla osób z nietolerancją laktozy. Mleko kokosowe jest również popularnym wyborem wśród wegan i stanowi doskonałą bazę do smoothie lub koktajli mlecznych i może być używane jako alternatywa dla nabiału podczas pieczenia.
Idealny dodatek do potraw kuchni azjatyckiej w szczególności wietnamskiej, tajskiej czy indonezyjskiej. Również może służyć jako zamiennik śmietan czy mleka krowiego do „zaklepywania - zabielania" dań kuchni Polskiej. Stosować można również jako znakomity dodatek do sosów i zup oraz deserów. Chociaż mleko kokosowe w puszkach jest dostępne jako produkt o obniżonej zawartości tłuszczu i zawiera około połowy tłuszczu w zwykłym produkcie (kokos), jego skład w produkcie może mieć pływ na gęstość samego produktu jak i potraw gdzie było wykorzystywane. W przeciwieństwie do mleka krowiego mleko kokosowe nie zawiera laktozy, więc może być stosowane jako substytut mleka dla osób z nietolerancją laktozy. Mleko kokosowe jest również popularnym wyborem wśród wegan i stanowi doskonałą bazę do smoothie lub koktajli mlecznych i może być używane jako alternatywa dla nabiału podczas pieczenia.
BIO + SUPER FLAX to mielone siemię lniane + mielone ziarna kakaowe + lucuma. Produkt jest w 100% naturalny i organiczny, co oznacza, że nie znajdziesz żadnych dodatków w postaci barwników, wypełniaczy, regulatorów, konserwantów i innych niezdrowych substancji.
Bio Super Quinoa - czyli komosa ryżowa, jest bogata w białka, węglowodany i wykazuje doskonałą równowagę aminokwasów, niezbędnych do rozwoju tkanki w organizmie ludzkim. Koncentracja lizyny w quinoa jest prawie dwukrotnie większa w porównaniu do innych zbóż i traw, nie zawiera cholesterolu, Uprawiana jest w regionie andyjskim, głównie w górach Peru.