Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Izolat Białka Whey Protein 500 g
Produkt ten to Bogate źródło białka - podstawowego budulca mięśni. Pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Zawiera cenna dla zdrowia aminokwasy. Jest to idealny sposób na przekąskę w ciągu dnia lub po wysiłku fizycznym, bez zbędnych węglowodanów, cukru i nadmiernego tłuszczu. Polecamy osobom, które intensywnie trenują, są aktywne, chcą mieć szczupłe i wysportowane ciało.
- Odbiór osobisty 0
- Paczkomaty InPost 15
- Kurier 15
- Kurier (Pobranie) 20
Izolat Białka Whey Protein 500 g
Produkt ten to Bogate źródło białka - podstawowego budulca mięśni. Pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Zawiera cenna dla zdrowia aminokwasy. Jest to idealny sposób na przekąskę w ciągu dnia lub po wysiłku fizycznym, bez zbędnych węglowodanów, cukru i nadmiernego tłuszczu. Polecamy osobom, które intensywnie trenują, są aktywne, chcą mieć szczupłe i wysportowane ciało. Mleko uzyskiwane do produkcji serwatki pochodzi od krów wolno wypasanych na ekologicznych łąkach.
Co to jest Whey Protein? Whey Protein (białko serwatkowe) jest jedną z dwóch kategorii białek występujących w nabiale (obok kazeiny) i jest produktem ubocznym produkcji sera i jogurtu. Po przetworzeniu białko serwatkowe jest zwykle sprzedawane w postaci proszku lub zmieszane z koktajlami w proszku i napojami, które zawierają również inne składniki odżywcze. Jest stosowany jako suplement w przypadku niedożywienia i niedoborów białka lub najczęściej w celu zwiększenia wyników sportowych. Przed wchłonięciem przez organizm duże frakcje białka są rozkładane przez enzymy trawienne organizmu na aminokwasy. Aminokwasy są następnie łączone w różne kombinacje, aby stworzyć nowe białka, których organizm użyje do budowy mięśni, enzymów, hormonów i innych substancji potrzebnych do budowy i funkcjonowania. Białko serwatkowe dostarcza wszystkich niezbędnych aminokwasów i jest szczególnie bogate w leucynę i cysteinę. Uważa się, że źródła białka dostarczające leucynę są najsilniejszym wyznacznikiem syntezy i wzrostu białek mięśniowych, dlatego jest to preferowany wybór dla większości bywalców siłowni.
Na czym polega różnica między izolatem a koncentratem? Ponieważ denaturacja może wpływać na aktywność biologiczną pewnych peptydów, bio koncentrat serwatki jest zdrowszy od izolatu. Jednak w zależności od zastosowanego procesu produkcyjnego, izolat mimo wszystko może jeszcze zawierać znaczne ilości aktywncyh peptydów. Izolat białka serwatkowego jest dużo lepiej przyswajalny od koncentratu, ale ma w sobie mniej substancji odżywczych.
Izolat vs koncentrat białka - czym kierować się przy wyborze? Przy wyborze produktu białkowego ważne jest, aby rozważyć swoje cele, budżet i stan zdrowia. Pamiętajmy, że koncentraty serwatkowe zawierają znaczną ilości laktozy i każdy z nietolerancją tej substancji powinien ich unikać. Izolaty są bardziej przetworzone, droższe i mogły stracić wiele związków prozdrowotnych, które w nienaruszonym stanie znajdziemy w bio koncentratach. Z drugiej jednak strony izolaty zawierają większą ilości białka. Jeśli nie tolerują Państwo laktozy i potrzebują szybko wchłaniającej się odżywki, wybierz izolat białka. Jest on łatwo trawiony przez organizm i nie powoduje skutków ubocznych. Natomiast najlepszym wyborem dla osób początkujących i tych, które szukają produktu w niskiej cenie, będzie bio koncentrat. Kraj pochodzenia: Polska
Sposób przygotowania
W jaki sposób przygotuję moje Proteiny do spożycia? Rekomendujemy wymieszać dwie łyżki stołowe z ulubionym mlekiem, jogurtem lub sokiem (250 ml). Spożywaj 1-3 razy dziennie.
Skład i informacja alergiczna
Składniki:
- 100% izolat białek serwatkowych z mleka
Informacje Alergiczne:
- Produkt może zawierać soję, pszenicę oraz gluten
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze w 100 g:
- wartość energetyczna 1566 kJ / 369 kcal
- tłuszcz 1 g w tym nasycone 0,2 g
- węglowodany 0,4 g w tym cukry 0,4 g
- białko 87 g
- sól 0,6 g
Aminokwasy w 100 g:
- kwas asparaginowy 10,2 g
- seryna 4,4 g
- treonina 6,6 g
- kwas glutaminowy 16,7 g
- prolina 5,6 g
- glicyna 1,5 g
- alanina 4,3 g
- walina 5,2 g
- metionina 2 g
- izoleucyna 6 g
- leucyna 9,1 g
- tyrozyna 2,6 g
- fenyloalanina 2,9 g
- histydyna 1,6 g
- lizyna 8,6 g
- arginina 1,7 g
- cystyna 1,7 g
- tryptofan 1,6 g
Masa netto: 500 g
-
Najpopularniejsze produkty
-
Ostatnio oglądane produkty