Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Białko Serwatkowe Whey Izolat z Kolagenem 500 g
Whey Protein (białko serwatkowe) jest jedną z dwóch kategorii białek występujących w nabiale (obok kazeiny) i jest produktem ubocznym produkcji sera i jogurtu. Po przetworzeniu białko serwatkowe jest zwykle sprzedawane w postaci proszku lub zmieszane z koktajlami w proszku i napojami, które zawierają również inne składniki odżywcze. Jest stosowany jako suplement w przypadku niedożywienia i niedoborów białka lub najczęściej w celu zwiększenia wyników sportowych i poprawy składu ciała.
- Odbiór osobisty 0
- Paczkomaty InPost 15
- Kurier 15
- Kurier (Pobranie) 20
Białko Serwatkowe Whey Izolat z Kolagenem
Białka składają się z wielu różnych połączonych ze sobą aminokwasów. Istnieje dwadzieścia różnych bloków budulcowych aminokwasów powszechnie występujących u roślin i zwierząt. Typowe białko składa się z 300 lub więcej aminokwasów, a określona liczba i sekwencja aminokwasów jest unikalna dla każdego białka.
Co to jest Keto Whey Protein Izolat? Whey Protein (białko serwatkowe) jest jedną z dwóch kategorii białek występujących w nabiale (obok kazeiny) i jest produktem ubocznym produkcji sera i jogurtu. Po przetworzeniu białko serwatkowe jest zwykle sprzedawane w postaci proszku lub zmieszane z koktajlami w proszku i napojami, które zawierają również inne składniki odżywcze. Jest stosowany jako suplement w przypadku niedożywienia i niedoborów białka lub najczęściej w celu zwiększenia wyników sportowych i poprawy składu ciała. Przed wchłonięciem przez organizm duże frakcje białka są rozkładane przez enzymy trawienne organizmu na aminokwasy. Aminokwasy są następnie łączone w różne kombinacje, aby stworzyć nowe białka, których organizm użyje do budowy mięśni, enzymów, hormonów i innych substancji potrzebnych do budowy i funkcjonowania. Białko serwatkowe dostarcza wszystkich dziewięciu niezbędnych aminokwasów i jest szczególnie bogate w leucynę i cysteinę. Uważa się, że źródła białka dostarczające leucynę są najsilniejszym wyznacznikiem syntezy i wzrostu białek mięśniowych, dlatego jest to preferowany wybór dla większości bywalców siłowni. Teraz możesz się delektować swoim ulubionym białkiem, w wyjątkowym smak waniliowym. Specjalnie wzmocniliśmy jego skład o kolagen wołowy, byś mógł wzmocnić swoje włosy, kości oraz paznokcie. Kraj pochodzenia: Polska
Sposób przygotowania
W jaki sposób przygotuję moje Proteiny do spożycia? Rekomendujemy wymieszać dwie łyżki stołowe z ulubionym mlekiem, jogurtem lub sokiem (250 ml). Spożywaj 1-3 razy dziennie.
Skład i informacja alergiczna
Składniki:
- izolat proteiny z serwatki mleka 75%
- kolagen wołowy 15%
- erytrytol
- aromat waniliowy
Informacje Alergiczne:
- Produkt może zawierać soję, pszenicę oraz gluten
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze w 100 g:
- wartość energetyczna 1476 kJ / 349 kcal
- tłuszcz 0,8 g w tym nasycone 0,18 g
- węglowodany 10 g w tym cukry 3,4 g
- błonnik 0,15 g
- białko 79 g
- sól 0,1 g
Aminokwasy w 100 g:
- kwas asparaginowy 11,4 g
- seryna 4,4 g
- treonina 7 g
- kwas glutaminowy 12,2 g
- prolina 17,5 g
- glicyna 1,8 g
- alanina 4,7 g
- walina 5,4 g
- metionina 2,3 g
- izoleucyna 6,8 g
- leucyna 10,7 g
- tyrozyna 3 g
- fenyloalanina 3 g
- histydyna 1,7 g
- lizyna 10,4 g
- arginina 2,1 g
- cystyna 2,6 g
- tryptofan 2,1 g
Masa netto: 500 g
-
Najpopularniejsze produkty
-
Ostatnio oglądane produkty