• Zdrowa żywność

Głównym składnikiem makaronu konjac (shirataki) Udon jest Glukomannan konnyak - rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
Nasz bezglutenowy bio makaron sojowy to tylko dwa składniki woda i mąka z organicznej soi, bez dodatku cukru, oleju palmowego i jaj. Jego wyjątkowy smak podkreśli każdą potrawę kuchni azjatyckiej oraz włoskiej.
Naturalny, certyfikowany ekologicznie krem z orzechów laskowych, bez żadnych dodatków, przygotowane jedynie z prażonych orzechów. Kremy od Diet-Food to maksymalnie trzy składniki.
Bio Super Banan to organiczny puder z peruwiańskich bananów, dojrzewających w podrównikowym słońcu. Zawiera duże ilości potasu oraz błonnika. Banan dostarcza cukrów, które są zastrzykiem energii dla mięśni, a także witamin C i E neutralizujących wolne rodniki, które powstają w czasie intensywnego wysiłku fizycznego.
Naturalny, certyfikowany ekologicznie krem z orzechów włoskich, bez żadnych dodatków, przygotowane jedynie z prażonych orzechów. Nasze kremy posiadają tylko certyfikowane bio składniki, starannie wyselekcjonowane z kontrolowanych upraw. Kremy od Diet-Food to maksymalnie trzy składniki.
BIO + SUPER FLAX to mielone siemię lniane + mielone ziarna kakaowe + lucuma. Produkt jest w 100% naturalny i organiczny, co oznacza, że nie znajdziesz żadnych dodatków w postaci barwników, wypełniaczy, regulatorów, konserwantów i innych niezdrowych substancji.
Bio Super Quinoa - czyli komosa ryżowa, jest bogata w białka, węglowodany i wykazuje doskonałą równowagę aminokwasów, niezbędnych do rozwoju tkanki w organizmie ludzkim. Koncentracja lizyny w quinoa jest prawie dwukrotnie większa w porównaniu do innych zbóż i traw, nie zawiera cholesterolu, Uprawiana jest w regionie andyjskim, głównie w górach Peru.