• Zdrowa żywność

Cukier trzcinowy definiuje się jako „cukier uzyskany z trzciny cukrowej". Trzcina cukrowa (z rodzaju Saccharum) odnosi się do kilku gatunków wysokich wieloletnich traw. Rośliny trzciny cukrowej mają włókniste łodygi bogate w sacharozę (cukier). Pochodzą z tropikalnych regionów Azji Południowo-Wschodniej i Nowej Gwinei, chociaż obecnie są szeroko uprawiane na całym świecie w ciepłym, umiarkowanym klimacie.
14.00
szt. Do przechowalni
BIO+ SUPER FLAX to zmielone siemię lniane + jabłko + zmielone BIO nasiona słonecznika. Produkt jest w 100% naturalny oraz organiczny co oznacza, że nie znajdziesz tu żadnych dodatków w postaci barwników, wypełniaczy, regulatorów, konserwantów i innych niezdrowych substancji.
11.90
szt. Do przechowalni
Ekologiczny ocet cydrowy 5%, to produkt otrzymywany przez naturalną biologiczną fermentację octową cydru ekologicznego. Jabłka użyte do produkcji ekologicznego octu cydrowego pochodzą z ekologicznych upraw, co oznacza brak użycia sztucznych pestycydów i nawozów.
19.00
szt. Do przechowalni
Ekologiczny ocet cydrowy 5%, to produkt otrzymywany przez naturalną biologiczną fermentację octową cydru ekologicznego. Jabłka użyte do produkcji ekologicznego octu cydrowego pochodzą z ekologicznych upraw, co oznacza brak użycia sztucznych pestycydów i nawozów.
38.00
szt. Do przechowalni
Ekologiczny ocet cydrowy 5%, to produkt otrzymywany przez naturalną biologiczną fermentację octową cydru ekologicznego. Jabłka użyte do produkcji ekologicznego octu cydrowego pochodzą z ekologicznych upraw, co oznacza brak użycia sztucznych pestycydów i nawozów.
56.00
szt. Do przechowalni
Bio ocet jabłkowy to idealny dodatek do sosów, dipów, mięs, jest świetnym dodatkiem do galantyn oraz różnego typów dresingów do sałat i sałatek. Idealny dodatek do konserwowania warzyw i owoców w popularnych domowych przetworach.
38.00
szt. Do przechowalni
Od wieków ocet był używany jako domowy środek leczący wiele dolegliwości zdrowotnych, a także jako środek dezynfekujący i naturalny konserwant. Dziś może być najbardziej znany ze swojego zastosowania między innymi do odchudzania i regulacji poziomu cukru we krwi.
43.20
szt. Do przechowalni
Bio Coco Aminos to w 100% naturalna alternatywa dla sosu sojowego (65% mniej sodu). Pozyskuje się go z bio nektaru kokosowego, dojrzewającego w beczkach, później mieszanego z solą morską. Coco Balsamico, jest produktem bio certyfikowanym, wegańskim, bezglutenowym, pozbawionym barwników i chemicznych dodatków. Idealnie sprawdza się w kuchni azjatyckiej, sushi oraz jako dodatek do sosów i sałatek.
45.00
szt. Do przechowalni
Bio Kokosowy Sos Balsamiczny Spicy to w 100% naturalna alternatywa dla sosu sojowego. Jest produktem bio certyfikowanym, wegańskim, bezglutenowym, pozbawionym barwników i chemicznych dodatków.
47.80
szt. Do przechowalni
Nasz bezglutenowy bio makaron sojowy to tylko dwa składniki woda i mąka z organicznej soi, bez dodatku cukru, oleju palmowego i jaj. Jego wyjątkowy smak podkreśli każdą potrawę kuchni azjatyckiej oraz włoskiej.
Głównym składnikiem makaronu konjac (shirataki) Udon jest Glukomannan konnyak - rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
Nasz bezglutenowy bio makaron sojowy to tylko dwa składniki woda i mąka z organicznej soi, bez dodatku cukru, oleju palmowego i jaj. Jego wyjątkowy smak podkreśli każdą potrawę kuchni azjatyckiej oraz włoskiej.