• Bio Migdały Blanszowane 100 g

Ekologiczne migdały to doskonała przekąska w szkole lub w pracy, a także dodatek do wypieków, deserów, muesli, owsianki oraz likierów i nalewek owocowych.

17.60
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 0
Paczkomaty InPost 0
Kurier 0
Odbiór osobisty 0
Kurier (Pobranie) 20
Dostępność 5 szt.
Waga 0.1 kg
EAN 5906660508458

Bio Migdały Blanszowane

Co zawierają migdały i jakie są korzyści zdrowotne wynikające z ich spożywania? Migdały należą do najlepszych dietetycznych źródeł witaminy E. Witamina E jest niezbędnym składnikiem odżywczym, który działa jako przeciwutleniacz wewnątrz organizmu. Wśród swoich różnych funkcji witamina E odgrywa rolę w zmniejszaniu stanu zapalnego. Migdały są bogate w niezbędny minerał magnezu. Magnez jest czwartym najbardziej rozpowszechnionym minerałem w ludzkim organizmie i odgrywa rolę w większości funkcji biologicznych. Na przykład magnez jest ważnym kofaktorem dla setek układów enzymatycznych w organizmie. W rezultacie minerał przyczynia się do regulacji ciśnienia krwi, kontroli poziomu glukozy we krwi, funkcji mięśni i wielu innych układów. Kraj pochodzenia: Polska

Sposób przygotowania

Ekologiczne migdały to doskonała przekąska w szkole lub w pracy, a także dodatek do wypieków, deserów, muesli, owsianki oraz likierów i nalewek owocowych.

Skład i informacja alergiczna

Składniki:
  • bio migdały blanszowane
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze w 100 g:
  • wartość energetyczna 2562 kJ / 612 kcal
  • tłuszcz 54 g w tym nasycone 4,1 g
  • węglowodany 5,4 g w tym cukry 3,9 g
  • białko 19 g
  • sól 0 g
Masa netto: 100 g

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie