Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Zamówienie złożone po 20.12.2024 będą wysyłane od dnia 7.01.2025.
Bio Triphala 100 g
Symbol:
Triphala była stosowana w tradycyjnej medycynie ajurwedyjskiej od czasów starożytnych jako wielofunkcyjne leczenie objawów, od dolegliwości żołądka po próchnicę zębów. Uważa się również, że promuje długowieczność i ogólny stan zdrowia. Preparaty ziołowe są powszechnie stosowane w medycynie ajurwedyjskiej, tradycyjnym systemie, który kładzie nacisk na profilaktykę chorób i promocję zdrowia.
Dostępność:
278
szt.
20.50
Wysyłka w ciągu:
48 godzin
Cena przesyłki:
15
- Odbiór osobisty 0
- Paczkomaty InPost 15
- Kurier 15
- Kurier (Pobranie) 20
Więcej o produkcie
Waga
0.1 kg
Kod kreskowy:
EAN:
5906660508113
Bio Triphala
Triphala była stosowana w tradycyjnej medycynie ajurwedyjskiej od czasów starożytnych jako wielofunkcyjne leczenie objawów, od dolegliwości żołądka po próchnicę zębów. Uważa się również, że promuje długowieczność i ogólny stan zdrowia. Uważa się, że jest lekiem wieloziołowym, co oznacza, że zawiera kilka różnych ziół leczniczych. Preparaty ziołowe są powszechnie stosowane w medycynie ajurwedyjskiej, tradycyjnym systemie, który kładzie nacisk na profilaktykę chorób i promocję zdrowia. Uważa się, że połączenie synergicznych ziół zapewnia dodatkową skuteczność terapeutyczną i jest silniejszym leczeniem niż jakikolwiek pojedynczy składnik stosowany samodzielnie. Triphala to mieszanka suszonych owoców trzech następujących roślin pochodzących z Indii: Bio Amla (Emblica officinalis) Amla, bardziej znana jako agrest indyjski, odgrywa ważną rolę w medycynie ajurwedyjskiej. To jeden z najstarszych jadalnych owoców znanych w Indiach. Agrest indyjski to jadalny owoc małego lub średniego drzewa rosnącego w całych Indiach. Jagody mają kwaśny, ostry smak i włóknistą konsystencję. Z tego powodu jagody są często marynowane, moczone w syropie cukrowym lub gotowane w naczyniach w celu zwiększenia ich smakowitości. Agrest indyjski i jego ekstrakt są stosowane w medycynie ajurwedyjskiej w leczeniu objawów, takich jak zaparcia, a także w profilaktyce raka. Agrest indyjski jest bardzo pożywny i bogaty w witaminę C, aminokwasy i minerały. Zawierają również silne związki roślinne, takie jak fenole, garbniki, kwas filembelowy, rutyna, kurkuminoidy i emblicol. Bio Bibhitaki (Terminalia bellirica) Terminalia bellirica to duże drzewo, które powszechnie rośnie w Azji Południowo-Wschodniej. W medycynie ajurwedyjskiej znane jako „Bibhitaki", gdzie owoce tego drzewa są stosowane w leczeniu powszechnych dolegliwości, takich jak infekcje bakteryjne i wirusowe. Bibhitaki zawiera garbniki, kwas elagowy, kwas galusowy, lignany i flawony, a także wiele innych silnych związków roślinnych, które są uważane za odpowiedzialne za jego właściwości lecznicze. Ten silny środek ziołowy ma wiele zastosowań i może pomóc w leczeniu wielu problemów zdrowotnych. Bibhitaki jest również powszechnie stosowany w medycynie ajurwedyjskiej w leczeniu cukrzycy i zaburzeń regulacji poziomu cukru we krwi. Dzieje się tak, ponieważ Bibhitaki jest bogaty w kwas galusowy i kwas elagowy, dwa fitochemikalia, które mają korzystny wpływ na poziom cukru we krwi, wrażliwość na insulinę i masę ciała. Bio Haritaki (Terminalia chebula) Terminalia chebula to drzewo lecznicze, które rośnie na całym Bliskim Wschodzie, w Indiach, Chinach i Tajlandii. Roślina ta znana jest w Ajurwedzie jako „Haritaki", gdzie mały, zielony owoc drzewa Terminalia chebula jest używany jako lek. Jest to jeden z głównych składników Triphala. Haritaki jest bardzo ceniony w Ajurwedzie i często nazywany jest „królem leków". Był stosowany od czasów starożytnych jako lekarstwo na wiele chorób, w tym choroby serca, astmę, wrzody i dolegliwości żołądkowe. Ponadto Haritaki jest powszechnie stosowany w medycynie ajurwedyjskiej w leczeniu problemów trawiennych, takich jak zaparcia. Kraj pochodzenia: IndieSkład i informacja alergiczna
Składniki:- Bio Amla
- Bio Bibhitaki
- Bio Haritaki
- Produkt może zawierać soję, orzechy oraz gluten
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze w 100 g:- wartość energetyczna 1218 kJ / 291 kcal
- tłuszcz 0,3 g w tym nasycone 0,1 g
- węglowodany 52 g w tym cukry 11,5 g
- błonnik 35 g
- białko 2,3 g
- sól 0,1 g
-
Najpopularniejsze produkty
-
Ostatnio oglądane produkty