• Bio Białko Serwatkowe Whey protein 500 g

Produkt jest bogatym źródłem białka - podstawowego budulca mięśni. Pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Zawiera cenne dla zdrowia aminokwasy. To idealny sposób na przekąskę w ciągu dnia lub po wysiłku, bez zbędnych węglowodanów, cukru i nadmiernej ilości tłuszczu. Polecany dla osób intensywnie trenujących, aktywnych, chcących mieć szczupłą i atletyczną sylwetkę. Do organicznego białka serwatkowego, które jest źródłem minerałów i witamin, dodaliśmy ekologiczne, surowe kakao.

119.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 0
Paczkomaty InPost 0
Kurier 0
Odbiór osobisty 0
Kurier (Pobranie) 20
Dostępność 209 szt.
Waga 0.5 kg
EAN 5901549275667

Bio Białko Serwatkowe Whey protein

Produkt jest bogatym źródłem białka - podstawowego budulca mięśni. Pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Zawiera cenne dla zdrowia aminokwasy. To idealny sposób na przekąskę w ciągu dnia lub po wysiłku, bez zbędnych węglowodanów, cukru i nadmiernej ilości tłuszczu. Polecany dla osób intensywnie trenujących, aktywnych, chcących mieć szczupłą i atletyczną sylwetkę. Mleko pozyskiwane do produkcji serwatki pochodzi od krów wypasanych wolno na ekologicznych łąkach.

Co to jest białko serwatkowe?

Białko serwatkowe to jedna z dwóch kategorii białek występujących w produktach mlecznych (obok kazeiny) i jest produktem ubocznym przy produkcji serów i jogurtów. Po przetworzeniu białko serwatkowe jest zwykle sprzedawane w postaci proszku lub mieszane ze sproszkowanymi koktajlami i napojami, które zawierają również inne składniki odżywcze. Stosowany jest jako uzupełnienie niedożywienia i niedoborów białka lub najczęściej w celu zwiększenia wydolności sportowej. Przed wchłonięciem przez organizm duże frakcje białka są rozkładane przez enzymy trawienne organizmu na aminokwasy. Aminokwasy są następnie łączone w różne kombinacje, aby stworzyć nowe białka, których organizm użyje do budowy mięśni, enzymów, hormonów i innych substancji potrzebnych do budowy i funkcjonowania. Białko serwatkowe dostarcza wszystkich niezbędnych aminokwasów i jest szczególnie bogate w leucynę i cysteinę. Uważa się, że źródła białka leucyny są najsilniejszym wyznacznikiem syntezy i wzrostu białek mięśniowych i dlatego jest preferowanym wyborem dla większości bywalców siłowni.

Na czym polega różnica między izolatem a koncentratem?

Ponieważ denaturacja może wpływać na aktywność biologiczną pewnych peptydów, bio koncentrat serwatki jest zdrowszy od izolatu. Jednak w zależności od zastosowanego procesu produkcyjnego, izolat mimo wszystko może jeszcze zawierać znaczne ilości aktywncyh peptydów. Izolat białka serwatkowego jest dużo lepiej przyswajalny od koncentratu, ale ma w sobie mniej substancji odżywczych.

Izolat vs koncentrat białka - czym kierować się przy wyborze?

Przy wyborze produktu białkowego ważne jest, aby rozważyć swoje cele, budżet i stan zdrowia. Pamiętajmy, że koncentraty serwatkowe zawierają znaczną ilości laktozy i każdy z nietolerancją tej substancji powinien ich unikać. Izolaty są bardziej przetworzone, droższe i mogły stracić wiele związków prozdrowotnych, które w nienaruszonym stanie znajdziemy w bio koncentratach. Z drugiej jednak strony izolaty zawierają większą ilości białka. Jeśli nie tolerują Państwo laktozy i potrzebują szybko wchłaniającej się odżywki, wybierz izolat białka. Jest on łatwo trawiony przez organizm i nie powoduje skutków ubocznych. Natomiast najlepszym wyborem dla osób początkujących i tych, które szukają produktu w niskiej cenie, będzie bio koncentrat. Kraj pochodzenia: Polska

Sposób przygotowania

Jak przygotuję moje białko do spożycia?

Zalecamy zmieszanie dwóch łyżek stołowych z ulubionym mlekiem, jogurtem lub sokiem (250 ml). Spożywać 1-3 razy dziennie.

Skład i informacja alergiczna

Składniki:

  • 100% ekologicznego koncentratu proteiny z bio mleka

Informacje Alergiczne:

  • Produkt może zawierać soję, pszenicę oraz gluten

Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze w 100 g:

  • wartość energetyczna 1535 kJ / 367 kcal
  • tłuszcz 5 g w tym nasycone 3,2 g
  • węglowodany 3,5 g w tym cukry 3,5 g
  • białko 77 g
  • sól 0,5 g

Aminokwasy w 100 g:

  • kwas asparaginowy 7,9 g
  • seryna 4 g
  • treonina 5,3 g
  • kwas glutaminowy 12,2 g
  • prolina 4,5 g
  • glicyna 1,4 g
  • alanina 3,7 g
  • walina 4,4 g
  • metionina 1,7 g
  • izoleucyna 4,7 g
  • leucyna 7,7 g
  • tyrozyna 2,3 g
  • fenyloalanina 2,5 g
  • histydyna 1,5 g
  • lizyna 7 g
  • arginina 1,9 g
  • cystyna 2 g
  • tryptofan 1,6 g

Masa netto: 500 g

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie